Jump to content

Újabb hordható kedvenc a CES-ről: AmpStrip

2015. 01. 20. 16:00

Mivel nagyon sok különböző kisebb és nagyobb vállalat rukkolt elő mindenféle hordható eszközzel az idei CES során, ezért nehéz kedvenceket választani. Előzőleg már bemutattuk favorit fitnesz tevékenységkövető eszközünket, ám nem mehetünk el szó nélküli az ArmStrip mellett sem, mely az Engadget oldalán a legjobb kedezményezés címet érdemelte ki.

Az indok, amiért az ArmStrip a legjobbak közé kerülhetett az, hogy végre egy nem szokványos megközelítést alkalmaznak a fitnesz eszközök piacán. Láttunk már éppen elég mindent mérő karperecet.

Az AmpStrip ezzel szemben egy olyan készülék, mely egészségügyi állapotod megfigyelése közben, nem lesz útban. Külsejét tekintve leginkább egy ragtapaszhoz lehetne hasonlítani, mely vízálló és eldobható ragacsos talpakkal rögzítheted a bőrödön bárhol.

A szinte papírvékony eszközbe szerény mérete ellenére alkotói számos szenzort belezsúfoltak. Akad itt gyorsulásmérő, hőmérő és szívritmusszámoló berendezés is, melyek képesek nyomonkövetni pulzusodat, mozgásodat és tevékenységeidet.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra