Jump to content

Bellabeat Leaf – tevékenységmérő nőknek

2015. 01. 17. 12:00

Az utóbbi időben a nőknek szánt eszközök egyenlőek többnyire valami gagyival vagy egy szokványos eszköz pinkszínű, Swarovski-köves kiadásával. Végre azonban néha előfodulnak hasznos és praktikus holmik is, mely kategóriába tartozik szerintünk a Bellabeat Leaf nevű találmánya.

A Leaf egyelőre még nem kapható, ám az előrendelhető példányokat máris elkapkodták, melynek során a Bellabeat 1,2 millió dollárra tett szert, így a kezdeményezés szép jövő elé néz.

A tőkéből, mely az előrendelések során befolyt a Bellabeat további fejlesztésekbe öli a pénzt, így nem csak egy hétköznapi tevékenységkövető/fitnessz eszközről van szó, hanem egy olyan igazi női termékről, mely képes követni a havi ciklust.

A Leaf egyaránt értesít az ovuláció idejéről és arról, hogy mely periódusokban termékeny videlője, illetve mikorra várható a havi vérzés, így különösen értékes információval szolgál azok számára, akik teherbe szeretnének esni (vagy éppen újabb védvonalat ad, ha mégsem.) Noha erre sok más app is képes, mégis ez egy praktikus plusz egy nőknek szánt eszköz esetében.

A Bellabeat a Leaf-et tavaly jelentette be egy háromrészes szett darabjaként. A készlet további darabjai a Shell, mely várandós anyáknak készült és a Balance, mely egy érzékeny mérleg.

Maga az eszköz egy fém levél, melyet fa alapra ültettek és egyaránt hordható csuklón vagy nyakláncként. Azonkívül pedig, hogy a termékenységi ciklus nyomonkövethető vele képes a különböző tevékenységek megfigyelésére is. Egyaránt tud számolni lépéseket, elégetett kalóriát és adatolja az alvási szokásokat. A cég máris 65 000 darabot adott el az előrendelésben, mely jelenleg nem elérhető, ám a tervek szerint az év első negyede sorána készülék már boltokban is kapható lesz az USA területén.

Forrás: engadget.com

Fotó: thegadgetflow.com és bellabeat.com

Írta: Ambróz Nóra