Jump to content

Minden Samsung okostévén Tizen lesz idén

2015. 01. 08. 18:00

A Samsung nemrégiben jelentette be a CES las vegas-i rendezvénye során új SUHDTV sorozatát, melynek minden darabja a cég saját fejlesztésű Tizen operációs rendszerével fog működni. A Tizen OS jobb lenne, mint az Android TV?

A cég szerint a Tizen „egy rakás új tulajdonsággal” teszi jobb élménnyé az okostévézést, melynek egy sor „intuitív lehetőség” adja a magját. Ez nem tudjuk, hogy pontosan mit jelent, ám leginkább a szoftverek feletti teljes felhasználói uralmat.

A Tizen a Samsung szerint számtalan új opciót hoz hozzád közelebb, mindössze egyetlen gombnyomásnyira. Például ennyit kell tenned ahhoz, hogy Android készülékeden streamelve folytasd a tévézést. Emellett a Tizen rétegekben közli veled az információt, melyet úgy mutat, hogy közben az egyébként nézett meccs egyetlen pillanatáról sem maradsz le.

Talán a legérdekesebb feature azonban a Tizen PlayStation Now integrációja. Ennek segítségével úgy streamelhetsz PlayStation játékokat a TV-re, hogy nem is kellett hozzányúlnod a konzolhoz.

A Samsung egyelőre túl sok minden mást nem árult el a Tizen működését illetően, ám az már biztos, hogy az operációs rendszert a vállalat valamennyi okostévéje megkapja. Emellett azt is sejtjük, hogy a Samsung nem csak a tévék piacán ambíciózus a Tizennel, mindössze itt szeretnék kezdeni a hódítás, ugyanis az okostévé bizniszt könnyebb megnyerni, mint a mobilok zsúfolt versenyterét.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra