Jump to content

Nixie, a hordozható szelfi-drón

2015. 01. 07. 16:00

A CES során bemutatásra került Nixie egy olyan különleges drón, melynek specialitása főként a szelfik készítése. Ennek során nagy önállóságról tesz tanúbizonyságot, ráadásul egyszerűen hordhatod a csuklódon.

Egy csuklón viselhető drón szinte túl jól hangzik, ám a Nixie nagyon is valós darab.

Az eszköz egészen pontosan úgy működik, hogy mindaddig a csuklódon pihen, amíg le nem veszed és el nem dobod a levegőbe. Ezt követően az eszköz szárnyra kap és készít rólatok egy képet. Az Intel CES rendezvényén bemutatásra került Nixie demója során példát adott fantasztikus önállóságáről, mialatt képet csinált a bemutató résztvevőiről.

A demóból kiderült, hogy a dolog olyan egyszerű, hogy nem is kell mást csinálnod, mint eldobni magad előtt az eszközt, majd az kicsit távolabb lebeg, fényképez és hűségesen visszatér hozzád.

A Nixie már ennél jóval korábban, szeptemberben be lett jelentve, ám jó végre azt látni, hogy az akkori ígéretek beválnak. Egyelőre azonban sajnos még nem lehet a Nixiet megvásárolni, ugyanis a cég még dolgozik a technológia tökéletesítésén mielőtt a drónok forgalomba kerülnek.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: slashgear.com és dailymail.co.uk

Írta: Ambróz Nóra