Jump to content

Minden Bravia androidos lesz

2015. 01. 06. 20:00

2015 folyamán a Sony valamennyi Bravia okostévéje az Android TV operációs rendszerével működik majd. Ez élesen szemben áll a Samsung döntésével, akik inkább saját fejlesztésű Tizenjük mellett maradtak.

A Samsunggal ellentétben, akik saját fejlesztésű operációs rendszerükre váltanak teljes mértékig, a Sony inkább más irányba mozdul. A cég 2015 folyamán a Google nyitott platformja, az Android TV irányában kötelezték el magukat a legújabb Bravia sorozattal.

A mai nap folyamán, a CES keretein belül, a Sony saját konferenciáján a cég megerősítette, hogy előre láthatóan minden eljövendő Bravia Smart TV az Android TV-t fogja használni. Ez azt is jelenti, hogy a Sony valamennyi okostévéje képes lesz a szintén mai napon bejelentett, új Google „közvetítési” technológiát is igénybe venni.

A Google az Android TV-t még az I/O ideje alatt, 2014 júniusában jelentette be. Az a tény, hogy a Sony használni szándékozik az OS-t, nagy győzelem a Google számára, akiknek úgy látszik a második tévés platform több szerencsét hoza, majd mint az első.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: blog.gsmarena.com és thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra