Jump to content

A Samsung új SUHD TV sorozata

2015. 01. 06. 21:00

A Samsung a mai CES során felvezette vadonatúj „SUHD” okostelevízió szériáját, melyek 2015 folyamán kerülnek piacra 48-88”-os méretben a cég saját fejlesztésű Tizen operációs rendszerével.

Az új készülékek nanokristályokat és quantum pont technológiát használnak arra, hogy jobb minőségű képet és látványosabb színvilágot varázsoljanak hatalmas felbontásban nézőik elé. A quantum pont technológia segítségével a Samsung képes az OLED kijelzőkéhez nagyon hasonló színminőséget létrehozni, ám azokhoz képest töredék áron.

A cég szerint a SUHD TV sorozat 64-szer több színt képes produkálni a mai, átlagos tévékhez viszonyítva. Minden izgalmas újdonság ellenére azonban, még a konferencia résztvevői sem egészen biztosak abban, hogy az S mit is jelent az SUHD rövidítésben. (Samsung? Super?)

A 2015-ös sorozat tagjai a JS9500, JS9000 és JS8500 neveket viselik, ám még nem tudjuk, milyen áron kerülnek forgalomba. Az év folyamán a Samsung valamennyi új okostévéje Tizen operációs rendszerrel érkezik majd, mely lehetővé teszi számukra, hogy az információkat egymásra pakolható rétegben közöljék a közvetítés fölött, illetve képes lesznek streamelni az adást okostelefonodra is.

A vállalat ezek mellett az év folyamán egy új Smart Hub-ot is bemutat, mely szintén Tizennel működik majd és egy rakás alkalmazással kompatibilis lesz majd, úgy mint a PlayStation Now-val, Netflix-szel, Comcasttal és sok mással.

A Samsung emellett arról is beszélt, hogy az UHDTV piac 60%-ának birtokában van és az UHDTV eladásaiknak nagyjából felében ívelt képernyős változatok kerülnek értékesítésre.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: geeksandcom.com és techradar.com

Írta: Ambróz Nóra