Jump to content

Mit várunk a las vegas-i CES-től? Okostelefonok

2015. 01. 04. 14:00

Közeleg a szokásos, éves extravagáns, technológiai őrület, mely a CES konferencia szokott lenni Las Vegas-ban. Okostelefonok tekintetében a nagy cégek, mint az Apple tipikusan inkább saját eseményeik keretein belül jelentik be újdonságaikat, ám így is bőven lesz min ámulnunk.

Noha az Apple nem fog morzsákat elhinteni az iPhone 7-tel kapcsolatban a CES-en, mégis reméljük, hogy a Sony Xperia Z4 már holnap bejelentésre kerül. Ha az Xperia modellek jellemzőihez tartjuk magunkat, akkor a Z4 várhatóan erőteljes kamerával, processzorral, Lollipoppal és vízhatlan borítással érkezik majd.

A CES másik bejelentett nehézsúlyú játékosa az LG, akiktől egy második generációs hajlítható okostelefont várunk egy Snapdragon 800-series processzorral a belsejében.

A harmadik cég, akikre várakozva nézünk a Xiaomi. A kínaiak már tavaly nagyot arattak a Mi 4 kiadásával, melynek lendülete valószínűleg a hamarosan érkező Mi 5-tel sem törik meg.

Noha a Samsung is jelen lesz a CES-en, mégsem biztos, hogy ezt tartják az ideális alkalomnak majd a Galaxy S6 bemutatására. Ugyanez vonatkozik a szintén résztvevő HTC-re, akik tipikusan a Mobile World Congress idejére várnak bejelentéseikkel.

Emellett néhány nem tipkius cég is hoz majd okostelefonokat, úgy mint a Kodak és a Lamborghini. Ez utóbbira különösen kíváncsiak vagyunk.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: phonearena.com és europlasma.be

Írta: Ambróz Nóra