Jump to content

Mit várunk a las vegas-i CES-től? Fotózás

2015. 01. 04. 18:00

Arra lehetne számítani, hogy a CES tipikusan ideális terep arra, hogy a fotózás legújabb technológiái napvilágot lássanak, ám eddig nem ez volt a jellemző. A legújabb termékek és találmányok rendszerint inkább a a fotózás nagy eseményeinek keretein belül kerültek elő, mint amilyen a Photokina.

Ezt előre bocsátva azonban térjünk rá, mit az amit várhatunk. Mivel az Internet of Things folyamatos térnyerése volt jellemző az utóbbi időben, így előreláthatóan, minden a CES-en bemutatott eszköz, legyen az kamera vagy bármi más, WiFi-képes lesz. Az internetes kapcsolódás lehetősége, mégha csak kamera appokról van is szó, feltehetően egyre nagyobb jelentőségre tesz majd szert a fotózás terén is.

Noha nem szigorúan tartozik a fotózás problémaköréhez, a 4K képernyők elterjedése valószínűleg a kapcsolódó ágakat is magával húzza majd, így több fogyasztói szintű eszköz rendelkezik majd ezeknek megfelelő képességekkel. Noha 2014-ben még kevésbé volt alapkövetelmény a 4K-képesség, most valószínűtlen, hogy bármi olyan érkezne a CES-re mely ennél kevesebbet tud mozgó vagy álló képek tekintetében.

A CES egyik érdekes résztvevője lesz a fotózás tekintetében a Kodak, akik nagy visszatérésre készülnek. A cég várhatóan egy fotózásra fókuszált Android okostelefont is bemutat majd, melyről már korábban írtunk. Ezt követően egy tabletet és egy valódi kamerát is leleplez majd a Kodak, melyek a telefont követően debütálnak majd.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: metro.co.uk és upi.com

Írta: Ambróz Nóra