Jump to content

A Windows 10 egy új, könnyedebb böngészőt kap

2014. 12. 30. 14:00

Az Internet Explorer a Windowsok egyik stabil eleme már 1995 óta, ám a Microsoftnál eljött az ideje, hogy nagymúltú (és hírhedt) böngészőt félreállítsák. A ZDNet szerint az IE Windows 10-es átdolgozásának vélt Spartan elnevezésű böngésző egy egészen új kreálmány.

A Spartan továbbra is a cég saját webmotorját használja, ám az ígéretek szerint az IE-hez képest „könnyűsúlyú”, sokkal inkább hasonló a Chrome-hoz vagy a Firefoxhoz. A változtatás állítólag annyira radikális, hogy a jövőbeni Windows verziók még egy darabig IE 11-gyel felszerelve érkeznek, hátha szükséged lesz arra is néhány feature vagy app miatt.

A Microsoft eddig semmit nem erősített meg és az sem biztos, hogy január 21-én, konferenciájuk keretében megtörténik a Spartan bejelentése. A kiszivárgott adatokból azonban már tudjuk, hogy a Spartan asztali és mobil eszközökre is kap külön verziót.

Sejthető továbbá, hogy Redmondban azért döntöttek az Internet Explorer név eldobása mellett, mert az túlzottan összeforrt már a nem biztonságos, nem sztenderd, igénytelen böngészők képzetével. A névváltás talán segít sokaknak lerázni ezeket a rossz emlékeket.

Forrás: engadget.com

Fotó: pureinfotech.com és lenoxspartanfitness.com

Írta: Ambróz Nóra