Jump to content

Jövőre jobbak lesznek az LG 4K tévéi

2014. 12. 17. 20:00

Az LG bejelentette, hogy jövőre egy új sorozatnyi 4K tévét szeretnének beiktatni a meglévő Ultra HD LCD tévék és a szuperszínes OLED modellek közé. A különbség a vadonatúj quantum dot technológia lenne, mely az LG szerint szélesebb színpalettát és jobb szaturációt biztosít, mint a sima LCD képernyőké.

A Sony már most is használja a quantum dot technológiát csúcskategóriás készülékeiben, ráadásul már arról akadnak hírek, hogy a Samsung is ízlelgeti az újdonságot. Az eljárás lényege, hogy 2-10 nanométeres nagyságú, úgynevezett nanokristályokat alkalmaznak, melyek eltérő színt mutatnak méretüknek megfelelően. Ezeket egy rétegben viszik majd fel a szokásos IPS LCD fölé.

Az LG a jövőre nézve komolyan elkötelezte magát az OLED kijelzők irányában, ám még azzal együtt is, hogy ezeknek rohamosan esik az ára, még mindig az átlag vásárló büdzséjén kívül vannak többnyire. Ennek eredményeként a hagyományos LCD-k fejlesztése és a közönség meggyőzése, hogy érdemes 4K képernyőkre váltani, kulcsfontosságú lesz a piac megnyerésében.

Az új tévék 140 és 165 centis méretben lesznek elérhetőek először, bemutatkozásukra pedig Las Vegas-ban a következő hónap folyamán kerül sor.

Forrás: engadget.com

Fotó: bushlcdtv.co.uk és galleryhip.com

Írta: Ambróz Nóra