Jump to content

Még egyszerűbb lesz az androidos alkalmazásfejlesztés

2014. 12. 13. 20:00

Régesrégen, valamikor 2013 elején, a Google bejelentette az Android Studio-t, mely egy olyan WYSIWYG fejlesztői környezet lett volna, amely egyszerűbbé teszi az alkalmazások gyártását Androidra. Mint kiderült a dolog nem felejtődött el és a cég készen áll arra, hogy kiadja az Android Studio 1.0-t minden fejlesztő örömére.

A csomagban minden van, amire szükséged lehet, ha szeretnél életedben először Androidra alkalmazást írni. Ehhez segítséget adnak elsőként a vállalat által közre bocsátott, hasznos template-ek, melyek közt példaként szolgáló média lejátszók, a notifikációs rendszer elemei, egy azonnali üzenetküldő platform és még sok minden más megtalálható.

Tekintve azonban, hogy az Android már nem csak az okostelefonok operációs rendszere, de fellelhető tableteken, okosórákon, tévéken, a Google Glass-on, sőt még autókban is, lehet, hogy ennél többre is szükséged lesz. A szoftver ennek fényében lehetőséget ad arra, hogy alkalmazásod felhasználói élményét minden eszköz igényeinek megfelelően alakítsd.

Emellett a GitHub rajongóit sem felejti el kiszolgálni a Google. Az Android Studio az ő kedvükért engedélyezi, hogy kódmintákat importáljanak az online gyűjteményből, egyenesen a projektbe.

Most, hogy megérkezett a Google szerszámos ládája és minden eszköz a kezedben van ahhoz, hogy elkezdj Androidra fejleszteni, milyen alkalmazást szeretnél alkotni?

Forrás: engadget.com

Fotó: technatter.com és geek-blog.it

Írta: Ambróz Nóra