Jump to content

Egy malware máris a Sony azonosítóit használja

2014. 12. 11. 18:00

Nem telt el sok idő azóta, hogy a Sony Pictures elleni támadást követően a cég valamennyi jelszava és biztonsági adata nyilvánosságra került szöveg formájában. Ez a kevés idő azonban máris elegendő volt ahhoz, hogy megszülessen és szárnyra kapjon az első olyan vírus, mely a Sony lopott biztonsági azonosítóit használja.

A Kaspersky Labs jelentése szerint az újonnan terjedő vírust Destovernek hívják és december 5-ike óta szedi áldozatait a Windows-on futó gépek körében a Sony biztonsági azonosítóit használva.

A Sony azonosítói sajnos számos biztonsági megoldás esetében automatikusan megbízhatónak minősülnek, így nagy a valószínűsége annak, hogy az ezeket alkalmazó eszközök észrevétlenül megfertőződnek. A Virustotal, malware-ek felfedezésével foglalkozó lapja szerint az antivírus szoftvereknek mindössze 65%-a felkészült egy ilyen támadással szemben.

Az egyelőre nem teljesen tisztázott, hogy a Destover mit is csinál pontosan. Kasperskyék szerint legalább két backdoort (hátsóajtót) tartalmaz, melyek távoli IP-címekhez fordulnak utasításokért. A Kaspersky Labs igyekszik mindenki figyelmét felhívni a veszélyre, hogy a Sony azonosítói mihamarabb feketelistára kerüljenek mindenütt.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: threatpost.com és pcworld.com

Írta: Ambróz Nóra