Jump to content

A Samsung Gear VR headset USA-beli startja

2014. 12. 09. 19:00

A Samsung korábban azt az információ morzsát ejtette el virtuális valóság headsetjével kapcsolatban, hogy az valamikor kora decemberre várható. Nos ez hamarabb elérkezett mint gondoltuk, ugyanis kiadásra került az Oculus-alapú Gear VR headset Amerikában.

Hölgyeim és Uraim, a virtuális valóság egy lépéssel máris közelebb van a tényleges valósághoz, legalábbis ami az USA-t illeti. A tengerentúlon a mai naptól megvásárolható a Gear VR Innovator Edition 200 dolláros áron a Samsung.com oldalán keresztül. Ez a nagyjából 50 000 Ft-nak megfelelő ár még nem tudjuk, hogyan alakul majd, ha hozzánk is eljut a készülék.

Emlékeztetőül azonban szeretnénk mejegyezni, hogy a Gear VR Innovator Edition egyelőre csak specifikusan a Samsung Note 4-gyel hajlandó működni, ami további költségeket ró mindazokra, akik szeretnének egy ilyen eszközt, de Note 4-essel még nem rendelkeznek.

Egyéb érdekesség lehet még néhány dolog, melyeket a Gear VR mellé adott használati utasításból tudtak meg az újdonsült tulajdonosok. Az egyik ilyen például egy figyelmeztetés, mely arra int, hogy a Note 4 hajlamos egy idő után túl melegedni az intenzív igénybevételtől, így ajánlott az óvatosság a headset használatakor. Ideális esetben minden 30 perc után érdemes emiatt egy 15 perces szünetet iktatni, ami nem túl biztató információ. További figyelmezetések hívják fel a figyelmet arra, hogy a vizes Gear VR-t sose szárítsuk mikrohullámúban, mert ez komoly anyagi károkat okozhat, mind a készülékben, mind annak közvetlen környezetében. Sosem gondoltuk volna!

Forrás: thenextweb.com

Fotó: pcauthority.com.au és theverge.com

Írta: Ambróz Nóra