Jump to content

Az iPodokról figyelmeztetés nélkül törölt számok

2014. 12. 05. 18:00

Nagyon is személyes dolog, hogy milyen zenét hallgatsz. Amit szeretsz, az sok mindent elmond rólad, míg az életed nagy pillanataihoz kapcsolódó számok egyfajta dalba öntött naplóként szolgálnak. Ennek megfelelően, ha egy cég csakúgy kérdezés nélkül törli a számaidat, csak azért mert azok egy riválisától származnak, akkor az igenis nagy ügy.

A The Wall Street Journal jelentése szerint 2007 és 2009 között az Apple nagy mennyiségben törölt az iPodokról olyan zenéket, melyek konkurens zenei szolgáltatástól származtak. Valójában azonban nem csak egyszerűen törölték a fájlokat, hanem egy hibaüzenetet küldtek a felhasználónak, hogy állítsa helyre iPodját, amennyiben idegen szolgáltatás fájljaira bukkantak. Amint a helyreállítás megtörtént a konkurenstől származó zenék többé nem voltak szinkronizálhatóak.

Az Apple biztonsági főnöke, Augustin Farrugia azt mondta a bíróságon, hogy valós biztonsági okai voltak annak, hogy az iPodok helyreállítására kérték a felhasználókat és annak is, hogy nem engedték az idegen zenéket szinkronizálni. Továbbá Farrugia azt is hozzátette, hogy az Apple azért nem jelentette be a számok eltávolítását egyszerűen, mert attól tartottak, hogy ezzel megzavarnák fogyasztóikat.

Értesítünk minden fejleményről, amint további hírek érkeznek az Apple ellen indított eljárásról.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: apple.com és bandla.wordpress.com

Írta: Ambróz Nóra