Jump to content

Újabb hordható gyerekkövető eszköz az LG-től

2014. 11. 28. 14:00

Korábban már mutattunk be olyan okosórát, melyet kimondottan gyerekeknek szántak. Az LG GizmoPal hasonló az előző készülékhez, hiszen ez is lehetővé teszi a gyerkőcnek, hogy egyetlen gombnyomással felhívja anyut, míg az aggodó szülők mindig tudják, hogy merre jár a csemete.

Noha a hordható eszközök piaca éppen zsúfolásig telített, mégis a legtöbb kütyü a felnőtteket célozza meg. Nem kell azonban aggódni, a kicsik sem maradnak ki egészen a jóból.

Idén nem sokkal ezelőtt az LG bemutatta a KizOn-t Dél-Koreában, mely egy gyerekeknek szánt hordható eszköz volt, azzal a csodálatos képességgel, hogy a gyerkőc egy gombnyomással felhívhatta anyut. Ezúttal ugyanez az eszköz érkezik Amerikába a Verizon szolgáltatásainak keretén belül, ám GizmoPal néven.

Az LG készüléke mögött álló ötlet roppant egyszerű. Mindössze egy előre megadott telefonszámra van szükség, melyet a kézre csatolható eszköz a gombnyomást követően tárcsázhat. Ugyanilyen könnyen fogadhat is hívást a csemete. Emellett a GizmoPalhez jár egy társapplikáció is, mely egy iOS vagy Android eszköznek teszi lehetővé, hogy a GPS adatokat fogadja, így mindig szemmel tarthatja a szülő, hogy merre jár utódja.

Sajnos egyelőre a Verizon szolgáltatásának keretében érhető csak a GizmoPal, így mi még egy darabig kimaradunk a dologból. Bíztató azonban a jövőre nézve, hogy a szolgáltató mindössze 5 dollárt kér havonta, (kb. 1250 Ft) míg maga az eszköz pedig csak 80 dollár (19 700 Ft).

Forrás: engadget.com

Fotó: blog.gsmarena.com és wareable.com

Írta: Ambróz Nóra