Jump to content

Drónszárnyakat kapnak a GoPro kamerái

2014. 11. 28. 16:00

Láttál már felvételeket arról, hogy valaki hátraszaltózik egy lassan csordogáló láva folyó felett vagy éppen a legkeményebb hegyiterepen biciklizik? Minden valószínűség szerint ezek a videók az extrémsportok legnagyobb kameragyártójának, a GoPro-nak köszönhetőek. A cég ezúttal a légiattrakciók megörökítését szeretné megkönnyíteni, ugyanis hamarosan érkeznek a drónra szerelt GoPro eszközök.

A The Wall Street Journal értesülései szerint a GoPro újabb sorozatnyi adrenalin ihlette kamerát szeretne bemutatni jövőre. A széria különlegessége lenne, hogy a készülékek 2015-ben már röpképesen kerülnének a boltokba, melyhez személyi drónok segítségét veszik igénybe a tervezők. Az árak előreláthatóan 500 és 1 000 dollár között variálódnának, ami 125-200 000 Ft-nak felel meg körülbelül.

A cég tervei szerint a kínálatukban szereplő drónok vagy előrefelszerelt kamerával érkeznének vagy lehetőséget biztosítanának arra, hogy meglévő példányodat rögzítsd biztonságosan rajtuk. A várakozások szerint ezzel a GoPro helyből tarolhat a még csak ébredező, drónkamerás piacon.

Nem sokkal korábban a cég egy sorozatnyi, azaz három új kameráról rántotta le a leplet. A GoPro HERO4 Black és Silver változatai a komolyabb igényeket szolgálták ki, míg a HERO egyfajta kezdőcsomagként szolgált. Remélhetőleg, ha a GoPro tényleg beleveti magát a röpbusiness-be, akkor ezek közül legalább egy típus képes lesz majd a levegőből is felvételeket készíteni, ám nem kizárt, hogy valamennyi eszköz számára biztosított lesz a drónkompatibilitás.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: digitaltrends.com és toplowridersites.com

Írta: Ambróz Nóra