Jump to content

A Bing térkép világszerte tud forgalmat becsülni

2014. 11. 28. 20:00

A Bing Maps felhasználói végre az Egyesült Államokon kívül is kaphatnak értelmes tippeket azzal kapcsolatban, hogy mennyi időbe fog nekik telni eljutni A pontból B-be. A Microsoft legújabb térképes fejlesztése a Clearflow innentől világszerte elérhetővé válik.

Lemaradásai miatt egyre többen és többen fordultak el egy időben a Bing Maps használatától, ám a Microsoft lassan felzárkóztatja a térképet, melynek köszönhetően a jövőben lehet, hogy egyre többen térnek vissza vagy váltanak Bing Maps-re.

A rendszer működésének alapja, hogy élőben figyelemmel kíséri a főutak forgalmát, illetve a felszínenen futó utcákat, majd ezeket az adatokat használva becslést készít és kiterjeszti ismereteit azokra az utakra is, melyekről nem kapott adatot.

Ez az eljárás drasztikusan különbözik a Google megközelítésétől, melynek során a térkép minden felhasználójának eszköze információkat szolgáltat haladási sbeességéről és pozíciójáról, melyeknek köszönhetően a Google Maps meg tudja becsülni a forgalom alakulását.

A Google-nek azonban adott a lehetőség, hiszen nagyszámú Android készülék és térkép áll rendelkezésükre az adatgyűjtéshez. Ezzel szemben a Microsoftnak nincsenek ilyen erőforrásai, hiába használja a Maps a Nokia általános tsizteletben tartott Navteq forgalmi rendszerét.

A jelen állás szerint bármelyik térképszolgáltatást is választod jó eséllyel elkerülheted a dugókat az utakon és időben érkezhetsz a bálba.

Forrás: engadget.com

Fotó: blogs.bing.com és allaboutwindowsphone.com

Írta: Ambróz Nóra