Jump to content

Okostárca telefontöltővel és találj-meg funkcióval

2014. 11. 25. 16:00

Amíg még szükséged van készpénzre és kézzel fogható személyes iratokra, addig olyasmire is lesz szükséged, amiben ezeket tarthatod. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy unalmas, klasszikus bőrtárca lenne az egyetlen lehetőséged. Lássuk, mit tud korunk high-tech okospénztárcája!

A StreetSmart máris gyűjti a tőkét ötletéhez, a SmartWallethez, mely azon túl, hogy rendezetten tartja a pénzedet és az irataidat számos praktikus technológiával is fel van szerelve. Ezeknek egyike a Bluetooth-kapcsolaton alapuló GPS helymeghatározó és a 1,000mAh-ez elem, mellyel feltöltheted haldokló telefonod. Igaz ugyan, hogy a találmány valószínűleg nem változtatja meg olyan mértékben a világodat, mint amennyire a kissé hiberbolikusra sikerült promó videó sejtetné, de mindenképpen van néhány hasznos aspektusa.

Először is ezt a pénztárcát egyáltalán nem olyan könnyű ott felejteni valahol, mint a szimpla példányokat. Ha a tárcádat hagynád el véletlenül, akkor az a hozzá tartozó Android vagy iOS társapp hangoskodva jelzi a mulasztásod, sőt segít megtalálni elveszett párját utasításokat adva, amennyiben az legalább 15-45 méteren belül van hozzá képest. Fordított esetben a tárcán található gomb megnyomását követően a telefonod csörgéssel jelzi, hogy merrefele vesztetted el.

Ha szimpatikus az elgondolás, akkor máris támogathatod a SmartWallet gyártásának beindítását, melyhez nem kell mást tenned, mint 75-99 dollárt (18-24 000 Ft) felajánlani a StreetSmart Kickstarter oldalán. Cserébe az eszköz, olyan jövő év március táján már érkezik is. Természetes, ha szerinted ez az összeg egy kicsit sok egy pénztárcáért főleg, hogy egy nem túl férfias és picurka darabról beszélünk, mely szinte csak egy túldicsőített pénzcsipesz, ám ha kihasználod a töltő és a találj-meg funkciókat, akkor az egyik kedvenc kütyüd lehet a SmartWallet.

http://vimeo.com/112421400

Forrás: engadget.com

Fotó: engadget.com és kickstarter.com

Írta: Ambróz Nóra