Jump to content

LaserWatch – a csináld-magad James Bond-kellék

2014. 11. 23. 18:00

Lehet, hogy okosórád a jelenlegi technológia csúcsa, mégsem valószínű, hogy megment, ha egy főgonosz fogságába esel. Patrick Priebe találmánya azonban, a LaserWatch az ilyen helyzetekre is felkészült, így tulajdonosa Jame Bondként vághatja ki magát a kellemetlen szituációkból.

Külsőre talán azt gondolnád, hogy a LaserWatch egy egyszerű, mezítlábas okosóra. Pedig ez tévedés. Mindössze egyetlen gombnyomással egy 1500 milliwattos lézer haragját szabadíthatod el az eszköz segítségével. Mire elég ez? Nos kidurranthatsz vele lufikat, meggyújthatsz pár gyufát vagy akár keresztül vághatsz egy ragasztószalagot.

A szomorú hír, hogy mindössze 5-10 percig bírja akkutöltöttséggel a bevetést, hiszen mégiscsak egyokosóráról van szó. Emellett maga a lézer is inkább csak egy szórakoztató trükk, mintsem valódi, halálos fegyver.

A feltaláló, Priebe egyébként megszállottja az ilyen eszközöknek. Korábban már alkotott lézerrel lövöldöző kesztyűt és Iron Man kézrevalókat is valódi rakétákkal. Elmondása szerint találmányából, ha megrendelésre újabb példányt készítene, legalább 300 dollárt (kb. 75 000 Ft) kérne érte. Sajnos az önjelölt titkos ügynökeknek valószínűleg kiábrándító lenne a LaserWatch, hiszen az messze nem képes fémeket keresztülvágni. Egyelőre azonban azt mondhatjuk, hogy a lufipukkasztós trükk is egy kezdet.

https://www.youtube.com/watch?v=EbQ2JvRxNq0

Forrás: engadget.com

Fotó: plarko.com és mirror.co.uk

Írta: Ambróz Nóra