Jump to content

Alkosd meg saját okosotthonod a littleBits-szel

2014. 11. 20. 20:00

Mióta csak a littleBits könnyedén összeillesztgethető áramkörei megtanultak kommunikálni az internettel, azóta technológia-rajongók hada sír azért, hogy végre lehetőséget kapjanak otthonuk automatizálására a praktikus kis eszközökkel. A tegnapi napon a littleBits meghallgatta a nép imáját és bejelentette otthoni csomagját, a „Smart Home Kit-et”.

Az otthonod automatizálására szolgáló pakkban 14 kicsi, mágneses, úgynevezett „bit” van, melyekkel azonnal elkezdhetsz alkotni. Ebbe beletartozik öt új eszköz is: MP3-lejátszó, Threshold (küszöb), Number (szám), Temperature Sensor (hómérséklet érzékelő), és egy IR-adó.

Elméletileg tehát, ha eddig azon bánkódtál, hogy nem tudod automatizálni az iguanád lakhelyét, vagy nincs miből összehoznod álmaid DIY okos-kenyérpirítóját, akkor itt a megoldás 250 dollárért (60 000 Ft kb.)

Ha nem találod magadban az inspirációt (például nincs kéznél egy iguana, mely szeretne összkomfortos terráriumot), akkor se csüggedj. A doboz tartalmaz egy 14 ötletet felvázoló posztercsomagot is, mely segít abban, hogy új ötleteket kapj. Ha még ennek ellenére sem kelt benned szárnyra az ihlet, akkor nézz szét a következő videók közt és fedezd fel, mennyi szuper lehetőség rejtőzik a házi automatizálásban.

https://www.youtube.com/watch?v=kgMhOGvsPOU&list=PLHXgG0awHxDpFBP-DXucOm-Pbdoa8pKgJ

https://www.youtube.com/watch?v=hJsrma74Lns&list=PLHXgG0awHxDpFBP-DXucOm-Pbdoa8pKgJ

https://www.youtube.com/watch?v=pnMcxMB_fCk&list=PLHXgG0awHxDpFBP-DXucOm-Pbdoa8pKgJ

http://littlebits.cc/kits/smart-home-kit

Forrás: engadget.com

Fotó: 9to5mac.com és cnet.com

Írta: Ambróz Nóra