Jump to content

SanDisk új iOS táreszköze Lightning-gal

2014. 11. 15. 14:00

A SanDisk új iOS eszközökhöz készült külső tárolója nagyon könnyen lehet, hogy minden eddiginél nagyobb piaci igénnyel szembesül. Mivel bármennyire is jó megoldás volt, az Apple megszüntette a 32GB-os iPhone-t, melyet innentől a 64GB-os modell helyettesít, sokan szerényebb büdzséjük miatt inkább mégis a 16GB-os változatot választják. Ennyi tárhelyet azonban nagyon könnyű telepakolni.

Az újonnan felbukkanó keresletre nem a SanDisk az egyetlen, aki igyekszik gyorsan reagálni, ám a cég iXpand Flash Drive-ja nem csupán egy szeretne lenni a számtalan vezeték nélküli flash drive közt. Vevőiket egy szerény újdonsággal szeretnék elcsábítani más vállalatok produktumától.

A SanDisk alkotása olyan készülékek bővítésére szolgál, melyeken iOS 7 vagy 8 fut. Ezekhez az iXpand Flash Drive a beépített Lightning „kábelen” keresztül csatlakozik, így a két eszköz minden gond nélkül kommunikálhat és cserélgetheti egymás közt a fotókat és videókat.

Az iXpand Flash Drive-hoz tartozó társapplikáció még azt is lehetővé teszi, hogy AVI és WMV klippeket streamelj iPhone vagy iPad készülékedről anélkül, hogy azokat konvertálni kéne.

A 16GB-os alap változat ára 60 dollár, ami nagyjából 14 750 Ft, míg a 32GB-os kiadás exkluzívan elérhető a Best Buy-on 80 dollárért (19 650Ft). Sajnos a 64GB-os kiegészítésnek már eléggé megkérik az árát, így azt 120 dollárért, azaz majdnem 30 000 Ft-ért szerezheted be.

Forrás: engadget.com

Fotó: techradar.com és engadget.com

Írta: Ambróz Nóra