Jump to content

IRig HD-A – gitározz Android készülékeddel

2014. 11. 12. 14:00

Az IK Multimedia iRig sorozata már régebb óta kínált mobilos hangfelvételhez való holmikat az iOS hűséges felhasználói számára, ám végre érkezik az első Android eszközük is, mely a gitárvirtuózok örömét szolgálja. Készíts minőségi felvételeket Android készüléked segítségével.

Az iRig HD-A egy mindösszesen 100 dolláros (24 500 Ft) kiegészítő, mely lehetővé teszi, hogy hangszeredet mobil eszközöddel összekötve Android készüléked nyomon kövesse riffjeidet, miközben játszol.

Csak úgy, mint a korábbi kütyük, ez az androidos verzió is egy egyszerű plug-and-play setup, mely lehetővé teszi a zenészek számára, hogy a cég AmpliTube erősítőjét használva, a hozzáillő effekt szimulátor alkalmazással kiegészítve játszanak a hangzás millió lehetőségével.

A csomagban egy 24-bites 48kHz-es analógról-digitálisra konvertáló eszköz van, mely USB csatlakozásával akár egy számítógéphez is kapcsolható, ha nem mindig szeretnél mobil eszközt használni.

Ahogyan az elvárható az iRig sorozat többi tagja is békésen megfér a HD-A mellett, amennyiben egy komolyan arzenál kiépítésén fáradozol. Van azonban egy kellemetlen ellentmondás a dologban: az eszköz csakis olyan kütyükkel működik együtt, melyek a Samsung Professional Audio-val futnak. Ez azt jelenti, hogy a lehetőségeid a Galaxy Note 4-re és a Galaxy Note Edge-re korlátozódnak, ám a Galaxy S5, Note 3 és sok más egyéb kompatibilitás is állítólag készülőben van. A korábban említett AmpliTube elérhető plug-inként a Samsung SoundCamp appjához.

Forrás: engadget.com

Fotó: amazon.com és engadget.com

Írta: Ambróz Nóra