Jump to content

Első kóstolás az Android nyalókából

2014. 11. 06. 18:00

Van valami varázsa annak, hogy a telefonod vagy tableted mindössze néhány perc leforgása alatt drámaian megújul, talán ezért olyan izgalmasak számomra mindig az OS frissítések. Ha pedig így fogod fel a dolgokat, akkor az Android legújabb update-je, az 5.0-ásként avagy Lollipopként ismert frissítés olyan, mint ha egy hatalmas születésnapi meglepetést bontanál ki.

Már nem kell sokat várni a Lollipopra. Sőt Nexus 9-en máris elérhető, ám hónapokon belül tucatnyi más mobileszközön is hozzáférhető lesz. A hatalmas frissítés nem csak új designt hoz magával, de új feature tömegeket is. Az elkövetkező napok folyamán az oldalon ezeket szeretnénk részletesen bemutatni, hogy alaposan megismerkedhess a Google legújabb, az Android-felhasználók közösségének készített ajándékával.

Nehéz nem elfogultnak lenni, látva, hogy a Google mennyi energiát beleölt az Android 5.0-ba. Nem csak egy teljesen új külső kerül most terítékre, hanem számos olyan eddig nem látott lehetőség, melyek az Android felhasználói élményét teszik kellemesebbé. A Lollipop-túránk során megismerkedhetsz a frissülő, intuitívebben működő értesítésekkel, azzal, hogy miként hoz ki az új operációs rendszer még többet a hardveredből, az új, okos biztonsági beállításokkal és lehetőségekkel valamint az új külsővel és felhasználói felülettel.

Előljáróban leszögezhetjük, hogy a Lollipop feltehetően a legnagyobb frissítés, amit az Android valaha látott és úgy látszik mindenképpen megéri majd váltani, amint készülékedre elérhető lesz.

Forrás: engadget.com

Fotó: phonearena.com és geek.com

Írta: Ambróz Nóra