Jump to content

MAID, az okosmikró segít a konyhában

2014. 10. 29. 17:00

Ha fordult már elő olyan, hogy több időbe telt kitalálni, hogy mit szeretnél enni, mint amennyibe elkészíteni, akkor a MAID-et neked találták ki. A praktikus konyhai eszköz nem csak melegít, grillez és olvaszt, de ételeket is javasol az alapján, hogy milyen étkezési és főzési szokásaid vannak.

Nem olyan nehéz mikróbarát recepteket találni, azonban más dolog receptet találni és tisztességeesen el is készíteni a kívánt ételt. Ennek ellenére a SectorQube találmánya szeretné ezeket a kérdéseket egytől-egyig megoldani legújabb közfinanszírozású mikohullámújával, a MAID-del (Make All Incredible Dishes).

A mindössze 1600 köbcenti méretű eszköz beküldött receptek gyűjteményét tenné elérhetővé számodra, melyeket képes is a nagykönyv szerint pontosan megfelelő időre és hőmérsékletre elkészíteni. Az igazi vonzerő azonban nem ez, hanem az ételjavasló opció, mely figyelembe veszi étkezési szokásaidat, tevékenységeidet, az elkészítésre szánt időt és még sok minden mást. Képességeit nem haladják meg a szigorú diéták, edzéstervek és fogyókúrák sem.

Az irányításhoz egyaránt használhatsz majd érintésvezérlést és hangosan kiadott parancsokat, melyekről egy 6”-os kijelző ad majd visszajelzést. Ha pedig szeretnél jól értesült maradni a főzés minden percében, akkor egy okostelefonos alkalmazás segítségével nyomon követheted a bent zajló folyamatokat.

A MAID jövő októberben kerülne piacra, viszonlyag megfizethető áron. Akik már most támogatják a kezdeményezést azoknak 90 000 Ft körül lesz elérhető a szerkezet, míg akik később döntenek a MAID mellett azok 450 dollárt azaz 110 000 Ft-ot kell, hogy fizessenek.

https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/1343977/video-445184-h264_high.mp4

Forrás: engadget.com

Fotó: kickstarter.com

Írta: Ambróz Nóra