Jump to content

1,8 millió dollár harci robotokra

2014. 10. 29. 16:00

Egy kezdeményezés a Kickstarteren 1,8 millió dolláros tőkét szeretne gyűjteni, mellyel folytathatnák  hatalmas harci robotjaik megépítését. A MegaBots Inc. nagy terveiben igazi óriások szerepelnek: 4,5 méter magas és 7 tonnás gépszörnyeket szeretne létrehozni a cég. A monstrumokat azonban meglepő módon nem katonai célra fejlesztik.

Mit lehet kezdeni egy ekkora robottal, ha nem katonai célokra bevetni? A cég nem a demokrácia fegyveres terjesztését vagy epikus mentőakciókat lát maga előtt, hanem monumentális arénaharcokat amolyan Real Steel módra. Az egyetlen nagy különbség az lenne, hogy ezek a gépek nem az öklüket, hanem a nagyerejű festékágyúkat használnának. Korábban már történt hasonló a RoboGames keretein belül, melynek során szintén élőben zajlottak a robotharcok, ám a mostani kezdeményezés jelentősen komolyabb babérokra tör. Minden egyes MegaBot elég nagy lenne ahhoz, hogy elférjen benne egy pilóta és ágyúkezelő (mintha valamilyen anime jutna eszünkbe).

Míg az elképzelés egyelőre irreálisnak hat, a kezdeményezés már odáig jutott, hogy saját forrásokból sikerült építeni egy protípus felsőtestet karral és fegyvertartóval, sőt az ágyrendszeres is alakulni kezdett az elmúlt hónap folyamán.

A probléma csak annyi, hogy a projekt folytatásához horribilis összegekre van szükség, így a cég jelenleg a Kickstarteren keresztül várja, hogy összegyűljön a költségek fedezetére 1,8 millió dollár. Amennyiben ez összejönne, akkor két robot is épülne, akik ezután végre megvívhatnák „élet-halál” harcukat.

Ha nagylelkűen felajánlasz 10 000 dollárt, akkor máris garantált, hogy a vállalatod logója szerepeljen az általad választott MegaBoton, ám ha egy saját példányt szeretnél, akkor kénytelen vagy beáldozni egy busásabb összeget, egészen pontosan 1 millió dollárt.

Forrás: kickstarter.com

Fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra