Jump to content

Nem veszett el a Razer Nabu okoskarpánt

2014. 10. 26. 20:00

Teljesen megbocsátható, ha semmire sem emlékszel a Razer Nabu okoskarperecről, melyet már jó ideje bejelentettek és felfedtek, sőt a kiadási dátum is jött és ment, aztán a készülék valahogy sosem került forgalomba. Örök vaporware lett volna belőle? Szerencsére a sok késlekedés után kiderült, mégsem veszett el a Nabu a tervező asztal és a gyártósor között.

A rengeteg azóta beharangozott konkurens, hasonló termék között abszolút érthető, ha a Razer Nabu nem hagyott benned mély nyomot. Ha egy kis emlékeztetőre lenne szükséged, akkor itt a hivatalos bemutató arról, hogy mit is tud ez a két kijelzős csuklópánt tenni érted:

„A Nabu finoman vibrálva tudatja veled, ha új értesítésed érkezett. A csuklód egyszerű elfordításával ezt követően a privát kijelzőt (Private Message Screen) aktiválva megtudhatod a részleteket is, így minden helyzetben diszkréten naprakész maradhatsz és rögtön visszatérhetsz ahhoz, amit eddig csináltál. Ha pedig éppen nem szeretnél a notifikációkkal foglalkozni, akkor elég megráznod a Nabut viselő kezedet és máris nyugovóra térnek az értesítések.”

Tehát egy újabb noifikációkezelő, tevékenységfigyelő okoseszközről van szó. A Razer a Nabut először a CES keretein belül januárban mutatta be, melyet követően a kiadás dátuma késő tavaszra csúszott. Aztán jött a nagy nap és el is múlt anélkül, hogy bárki bármit mondott volna. Ennek ellenére úgy látszik a Nabu mégsem veszik el a süllyesztőben: megkapta ugyanis az FCC hozzájárulását, ami azt sejteti, hogy a béta lezárultával közeleg a kiadás napja. Legalábbis az USA-ban.

Összességében egy nem túl érdekes készülékről van szó (hány az okostelefonokhoz köthető Bluetooth eszköz lett bejelentve csak a héten?...), ám ha kenyered a márkahűség, akkor legalább szerezhetsz egy olyan okoscuccot, ami passzol a gamer laptopodhoz és már kiegészítőidhez.

Forrás: engadget.com és razerzone.com

Fotó: gamesdeal.lt és ign.com

Írta: Ambróz Nóra