Jump to content

Notti – a hangulatos okoslámpa

2014. 10. 25. 20:00

Notti, az okoslámpa nem csak képes ébreszteni és kézbesíteni a notifikációidat, hanem mindezt szépséges formában követi el. A piacon máris van néhány olyan villanykörte, mely hasonló opciókkal rendelkezik, ám ha inkább valami olyasmit szeretnél, ami hangulatvilágításnak sem utolsó, akkor a Notti lehet számodra az ideális megoldás.

A hongkongi alapítású kezdeményezés, a Witti úgy gondolta elérkezett az idő, hogy a lámpák ne csak szépségesek vagy okosak legyenek, hanem mindkettő egyszerre. Így született meg a hangulatos, kicsi Notti.

A Kickstarterre nemrégiben felkerült projekt nem más mint egy poligonokból álló okos LED doboz, amely Bluetooth-on keresztül összebarátkozik az iPhone-oddal vagy Android telefonoddal. A csinos kis berendezési tárgyhoz egy külön társapplikáció jár, melynek segítségével beállíthatod a hangulatnak megfelelő színű világítást. Ugyanezt elkövetheted az egyes notifikációk esetében is, melyeknek mindnek külön színkódot adhatsz. Zöld az emaileknek, sárga a szociális hálóknak, piros a hívásokhoz, lila az SMS-eknek vagy bármi, ami tetszik.

Ennél is jobb azonban, hogy az eszköz képes zene vizuálizációs eszközként működni és ritmusra váltogatni a színét, sőt jó-reggelt fényként szolgál. A benne rejlő különböző lehetőségeket az alábbi videó alaposabban is bemutatja. Ami pedig az akkumulátort illeti: egyetlen töltéssel egy teljes hónapig bírja.

A Notti, ha minden jól megy, beszerezhető lesz 30 dollárért előrendelés útján, párosával itt 55 dollárba kerülnek majd, míg a boltok polcain, ha elérhető lesz, akkor legalább 80 dollárba fog fájni, ami a másik opcióhoz képest igazi rablás. (7 300 Ft, 13 200 Ft és 19 300 Ft sorban.) Az első szállítmány körülbelül márciusban érkezik majd meg.

https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/943539/video-451100-h264_high.mp4

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra