Jump to content

Omate Lutetia – a nőies okosóra

2014. 10. 24. 18:00

A Samsung, a Pebble, az LG és sokan mások már bőséggel adtak ki okosórákat, ám mindegyik egytől egyig inkább férfi csuklóra való, vaskosabb darabok. Jó darabig várni kellett, hogy valami olyan is feltűnjön a piacon, ami kimondottan a hölgyek ízlését igyekszik kiszolgálni. Éppen erre az igényre alapoz az Omate.

Az Omate komolyan gondolta azt, hogy a nők kedvére szeretne tenni készülékével, így hamarosan kiadásra kerülő órája, a Lutetia mögött álló designeri és mérnöki csapatban is szép számban képviseltette magát náluk a gyengébbik nem.

A készülék egyik kulcsfontosságú jegye a szinte teljesen kör alakú transzflektív LCD kijelző, mely nagyon hasonlít az Alcatel Wave-hez. Ennek borítása elegánsan ívelt, zafírbevonatú üveg. Maga az óra és a szíj elérhető lesz ezüst, arany és bronzos-rózsaszín árnyaltokban, mellyel a rozsdamentes acélt festik az igazi elit, nőies külső érdekében.

Az ősi Párizsról elnevezett Lutetia alapja a MediaTek Aster MT2502 platformja és egy Nucleus RTOS, így nagylelkűen számolva körülbelül egy hétig bírja egy töltéssel. Ami az összeköttetési lehetőségeket illeti egyaránt megfér az Android és az iOS eszközökkel is. Ellentétben a TrueSmarttól származó közeli rokonával, a Lutetia főként a notifikációk kézben tartására szolgál, így túl sok mindent nem csinál önállóan. Van azonban benne pedométer, zenés eszközök, időjárás-jelentés, stopper, időzítő és hangkontrollációs lehetőség is.

Az Omate vezérigazgatója Laurent Le Pen szerint nem szeretnének versenyezni a Pebble, Samsung és Apple termékekkel, inkább a hasonlóan nőket megcélzó darabokat tekintik riválisnak, így konkurenciájuk a Michael Kors, a Calvin Klein, a Guess és a D&G. Ehhez a 170 dolláros, 41 000 Ft-os árat tartották megfelelőnek, melyért az első Lutetia-kat már decemberben elkezdik szállítani. Ekkor az első 1 000 példány limitált kiadásként kerül a boltokba. Ezek hátulján egyedi, gravírozott kódszámok biztonyítják majd az óra nemes származását.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra