Jump to content

Fejhallgató az Alpine-tól – érezd a zenét szó szerint

2014. 10. 24. 20:00

Az Alpine neve többnyire akkor kerül szóba, ha az autókba építhető hangtechnika a téma. Ennek ellenére azonban a cég éppen arra készül, hogy a fejhallgató bizniszbe is belevesse magát legújabb eszközével, mely nem csak minőségével, de design-jával is kiemelkedik a sorból.

Az Alpine designerei mindenképpen tanúbizonyságot tettek jó ízlésükről a cég első fejhallgatójának megalkotásával, ám emellett úgy látszik, hogy ez a darab hangzás tekintetében is nagyon rendben van. Ennek része a Full Frequency Immersion elnevezésű technológia, mely állítólag képes igazi élő show élményt biztosítani. Ehhez minden nagyban hozzájárul a szelíden pulzáló basszus is, ám kétségtelen, hogy az Alpine egészen nagyot alkotott.

Az készülékben emellett beépítetten megtalálható egy 24-bites DAC (analóg-digitális konverter) valamint egy hosszú élettartamú akkumulátor, mely egy töltéssel 10 órán át bírja.

Az Alpine azonban képes ezen is kicsivel még túltenni. A fejhallgatóhoz jár a Level Play iOS apphoz való hozzáférés is, mely segít abban, hogy ízlésednek megfelelő hangzásban hallgasd zenéidet. Sőt a kollekciódat megvizsgálva képes akár az aktuális energiszintednek megfelelő lejátszási listát is összeállítani.

Az iOS készülék beállításai ezt követő alacsony energiájú Bluetooth segítségével érnek el a fejhallgatóba. Ha esetleg szeretnél beszerezni egyet magadnak, akkor készülj fel rá, hogy elég mélyen a zsebedbe kell nyúlnod. 300 dollárért azaz 72 000 forintért beszerezhető lesz a készülék az Apple Store-ban Apollo White (fehér) és Onyx Black (fekete) színekben.

http://vimeo.com/108840805

Forrás és fotó: engadget.com és uncrate.com

Írta: Ambróz Nóra