Jump to content

Érkezik Will.i.am okosórája, a Puls

2014. 10. 24. 14:00

Will.i.am nemrégiben a Dreamforce 2014 kereteiben bemutatta okoskarkötőjét, a Puls-t, melynek nem lesz szüksége egy okostelefonra ahhoz, hogy működjön. A függetlenül is üzenetküldésre, emailezésre és telefonhívásra alkalmas készülék Will szerint nem is sorolható egyszerűen az „okosóra” kategóriába.

A Will.i.am által bemutatott hordható eszköz valóban nem egy mindennapi, mezítlábas okosóra. Kezdjük azzal, hogy mondjuk egy órának, legyen az okos vagy sem, tipikusan nincs SIM kártyája. Ezzel szemben a Puls nem csak ezzel rendelkezik, de a hangátvitelhez szükséges minden megoldással is, sőt szépen ívelt kijelzője követi a csuklód vonalát.

Az érintőképernyő kialakításának köszönhetően inkább beszélhetünk karkötőről, mint klasszikus óráról, ám valószínűleg nem ez az egyetlen dolog, ami miatt Will egyedinek tartja készülékét. A Puls egyébként a hordható technológiákra szakosodot cég, a i.am+ terméke.

Specifikációk közt nem csak 16 Gb beépített memória, de 1 Gb RAM, GPS és egy a karpánton körbefutó akkumulátor szerepelnek. Akad benne ezen kívül pedométer és gyorsulásmérő egység is, melyeket mindet egy Android-alapú platform és egy Qualcomm Snapdragon processzor támogat hátulról. A kapcsolati lehetőségek tekintetében nem csak a WiFi áll a Puls rendelkezésére, de képes 3G elérésre is, melynek szolgáltatói partnere Amerikában az AT&T, míg az Egyesült Királyságban az O2.

Korábban már esett róla szó, hogy a készülék saját zenés eszközzel is rendelkezik, melyet még megfejelnek egy hangfelismerésre képes virtuális asszisztenssel (Siri újabb rivális kollégája), aki képes emlékeztetni arra, hogy hívni szerettél volna valakit vagy hogy éppen dolgod lenne valamerre. Az alkalmazások közt ezenkívül még számos lehetőség rejtőzik: ébresztő óra, fitnessz appok stb.

A magában is mutatós eszköz mellé Will.i.am és csapata egy teljes kollekcióra való kiegészítőt is alkotott. Akad ezek között olyan dzseki, melyben rejtett töltő egységek teszik lehetővé, hogy amíg a karkötő a ruhadarab ujjával érintkezik, addig két és fél nap extra akkumulátor élettartamot kapjon. Emellett érkezik még egy hátizsák hangszórókkal és egy cipő, mely nem csak a lépéseidet számlálja, de a testsúlyodat is méri.

A nagyban vállalkozó zenész azt egyelőre nem árulta el, hogy melyik darab, mibe kerül, ám azt már tudni lehet, hogy idén karácsonyra külföldön az óra a boltokban lesz.

Forrás: engadget.com

Fotó: thenextweb.com és techtimes.com

Írta: Ambróz Nóra