Jump to content

Az iFixit belenézett az Apple új iMac-jébe

2014. 10. 23. 18:00

A nemrégiben bejelentésre került és máris nagy port kavaró 5K iMac belseje valószínűleg sokakat érdekel. Legalábbis így gondolta az iFixit legénysége, akik amint kezükbe kaparintottak egyet a 2 500 dolláros masinák közül, máris atomjaira kapták a gépet, hogy minden ízében megvizsgálhassák azt és megoszthassák tapasztalataikat az érdeklődő közönséggel.

Még éppen csak megismerkedtünk az Apple 27”-os Retina kijelzős iMac-jével, amikor az iFixit csapata már le is bontott egyet az 5K-s képernyővel rendelkező eszközök közül. Mit sikerült megtudni a szerkezet porcikáinak vizsgálata során?

Először is találtak egy kijelzőt, mely az LG Display munkáját dicséri és nagyon hasonlóan működik és helyezkedik el, mint a korábbi iMac darabokban a megfelelő korábbi verziók. Könnyen elérhetőnek látszottak emellett a RAM slotok, melyek lehetőséget biztosítanak a későbbi memóriabővítésre. A különböző alkatrészek elhelyezkedésén nem sokat variáltak. Lényegében minden megegyezik a tavalyi 27”-os iMac-ével. Mindössze annyi történt, hogy hozzáadták azt a bizonyos képernyő vezérlő egységet, mellyel az Apple dicsekedett, valamint egy kicsit meghízott a kijelzőt tápláló vezeték is, ugyanis nem könnyű dolog etetni azt a rengeteg pixelt...

Összességében nem lesz könnyebb ezt követően sem iMac-et szerelni tekintve a megszokott design-t, ám ha ennél többet szeretnél megtudni, akkor nézd meg magadnak a szétszerelésről szóló részletes cikket, melyben a képek mindent elárulnak.

Forrás: https://www.ifixit.com/Teardown/iMac+Intel+27-Inch+Retina+5K+Display+Teardown/30260

Fotó: ifixit.com

Írta: Ambróz Nóra