Jump to content

Érkezik a Microsoft okosóra?

2014. 10. 20. 16:00

Állítólag heteken belül felbukkanhat egy Microsoft okosóra a piacon. Noha régebben már volt a cégnek egy nem túl sikeres, hasonló jellegű próbálkozása, mégis valószínű, hogy Redmondban sem szeretnének lemaradni a legújabb divat őrületről. Lássuk milyen információk szivárogtak ki a Microsoft terveiből.

Emlékszel még a Spotra? Nem meglepő, ha nem. A Microsoft kissé talán túlzottan is korai okosóraszerű kísérlete azóta bőven el lett feledve, mióta a frissebb, divatosabb technológia elrobogott mellette. Most azonban, végre időszerűen érkezik a cég egy sokkal modernebb próbálkozása, mely talán nem is annyira a távoli jövő zenéje.

A Forbes anonim forrásokra hivatkozva közzétett néhány pontosabb infót is. Tudni vélik például, hogy a Microsoft készüléke képes lesz passzívan nyomonkövetni a szívverésedet, melynek köszönhetően kissé enyhül az akkumulátor igénybevétele. Emellett az is biztosnak látszik, hogy több mobil platformmal is hajlandó lesz a készülék együttműködni.

Mindkét tulajdonság hihetőnek tűnik főleg az utóbbi, mely kulcsfontosságú lehet, ha a Microsoft átütő sikereket szeretne elérni. Amíg a Windows Phone csak a leszakadó harmadik az Android és az iOS mögött, addig a cégnek ezt a kompromisszumot szinte biztos, hogy meg kell hoznia.

Az egyelőre még csak pletykákból ismert készülék létezését látszik alátámasztani, hogy a Microsoft nemrégiben egy okosórákhoz szánt billentyűzet fejlesztésében is részt vett. Természetesen, amint többet tudunk, megosztjuk az információt veled is.

Forrás: forbes.com

Fotó: engadget.com és thefullsignal.com

Írta: Ambróz Nóra