Jump to content

Okoskarkötőből minitelefon

2014. 10. 17. 20:00

Igaz ugyan, hogy egyre több okosóra ad lehetőséget hívások bonyolítására, ám ez még korántsem jelenti azt, hogy elengánsan tudnák helyettesíteni az okostelefonodat. Egy kicsit valahogy csodabogárnak tűnik a csuklójával beszélgető ember, nincs mit tenni. Vagy lehet, hogy mégiscsak van?

A .klatz fejlesztő csapata úgy gondolta, hogy egy okoskarperecnek ennél jobb megoldást kell találnia és igyekezett kicsit elegánsabb kivitelt adni a karkötő beszélgetési lehetőségének. A hordható készülék amikor hívásban van, szétnyílik és egyfajta telefonszerűséggé alakul, így nem kell aggódnod, hogy a csuklón hordott kütyünek köszönhetően teljesen hülyének néznek.

Az eszközről egyébként még annyi, hogy egy 384-LED kijelzővel rendelkező picike holmi, mely meg sem közelíti a Moto 360-at vagy a Pebble darabjait, noha a fejlesztők egészen komolyan vehető (600mAh) akkumulátort ígérnek, mely 10 napos készenléti időt biztosít az okoskarkötőnek.

Ha nem vesszük számításba az egyedi kettő-az-egyben designt, akkor azt kell mondanunk, hogy a cég elég jól eltalálta az árcédulát. Akik előre megrendelik a .klatz karkötőjét, mely előreláthatóan jövő tavaszra érkezik meg, 100 dollárt fizetnek (24 100 Ft), míg akik ezt lekésik, még mindig méltányosan 140 dollárért (33 600 Ft) kapják meg ugyanezt.

Valószínűtlen ugyan, hogy az Apple Watch bármelyik hívét is meg lehetne ingatni egy pillantra is akár, ám könnyen lehet, hogy befutó lesz a készülék azok körében, akik nem szeretnék Dick Tracy-nek érezni magukat beszélgetés közben.

https://www.youtube.com/watch?v=eWH5h6JN1xo

Forrás: engadget.com

Fotó: indiegogo.com és 3dnews.ru

Írta: Ambróz Nóra