Jump to content

A Samsung kísérleti 5G hálózata 150 Mb/s-kel süvít

2014. 10. 16. 20:00

Az 5G egyelőre nem igazán létező és működő dolog a mindennapi életben. Először is szükség van arra, hogy az ipari sztenderdek és a kisebb részletek megszilárduljanak, ahhoz hogy igazán valósággá válhasson egy 5G hálózat. Ez azonban nem akadályozza a nagy szolgáltató cégeket abban, hogy ideje korán máris egy szebb és nagyobb sávszélességgel rendelkező jövőképével kecsegtessenek minket.

A Samsung a következő a szép reményeket hirdetők sorában. A cég bejelentése szerint, képesek voltak álló helyzetben 940 Mb/s-es sebességet kisajtolni 5G hálózatukból, ami kissé őrületesen hangzik. Ezt követően a vállalat tesztelői úgy döntöttek, hogy terepre is elviszik a kísérletet, ahol 100 km/h-val száguldozva is képesek voltak 150Mb/s-re.

A Samsung szerint ezek az igencsak impresszív számok annak köszönhetőek, hogy magas frekvenciájú, 28GHz-es jelet használnak. Korábban ez együtt járt a meglehetősen korlátozott hatókörrel, ám a cég azt állítja, hogy ezt a problémát is sikerült kijátszani. Megoldásukat "Hybrid Adaptive Array Technology" néven emlegették, mely képes jelentősen megnövelni a jel által lefedett terület sugarát. Ha minden jól működik, mint például a Korea és az Európa között fennálló jó viszony, akkor a hihetetlen menet közben is elérhető sebesség, hamarosan megérkezhet az Ázsián kívüli régiókba is.

https://www.youtube.com/watch?v=0MVZyr7-cj0

Forrás: engadget.com

Fotó:cnmeonline.com és fareastgizmos.com

Írta: Ambróz Nóra