Jump to content

A Jaybird okoskészüléke tudja, mikor állsz készen

2014. 10. 15. 14:00

A Jaybird hamarosan olyan hordható okoskészüléket ad ki, mely nem csak egyszerűen nyomon követi sporttevékenységeidet, de mint egy igazi személyi edző (vagy rabszolgahajcsár), azt is közli veled, hogy mikor állsz készen a kihívásra. Ha beszerzed, szedd össze magadat, mert ez a holmi megmozgat!

A piacon már millió változatban lehet kapni olyan készülékeket, melyek nyomon követik minden mozdulatodat miközben sprtolsz. Ha azonban ennél is többet szeretnél, mondjuk egy olyan eszközt, mely képes felmérni a készenléti állapotodat, akkor a Jaybird darabja az ideális választás.

Szerencsére már nem kell sokat várni, hiszen a nagyszerűen hangzó fitnesszeszközt október 26-án piacra dobják. A Jaybird által Reign névre keresztelt karperec ekkor még csak az Egyesült Államokban lesz elérhető, ám remélhetjük, hogy ezt követően hozzánk is eljut. Az ár előreláthatóan megfelel a januárban bejelentett 200 dollárnak, ami 48 000 forintot jelent.

A Reign kulcsfunkciója a "Go-Score", mely képes megtippelni, hogy mennyire állsz készen egy bizonyos aktivitásra az alapján, hogy milyen szívműködést észlel. Minél magasabb pontszámot mutat, annál valószínűbb, hogy az ideális pillanatot választod arra, hogy életed teljesítményét nyújtsd futva vagy bicajozva.

Ha ez még nem lenne elég pozitívum, akkor azt is eláruljuk, hogy a sportos eszköz nem csak az emlegetett tevékenységeket képes igényesen naplózni, de jól bírja az úszást is, ért a gimnasztikához és akkor is ügyel az egészségedre, ha éppen alszol. Kimondottan jól hangzik a medencék rendszeres látogatói számára, ugyanis kevés eszköz képes a Reign-nel felvenni a versenyt a vízben.

Amennyiben van a birtokodban egy bármilyen Android vagy iOS eszköz és úgy érzed, hogy a többi fitnessz karperec nem elég okos, akkor könnyen lehet, hogy a Reign lesz az, ami elnyeri a tetszésed.

Forrás: engadget.com

Fotó: jaybirdsport.com és connectedobjects.fr

Írta: Ambróz Nóra