Jump to content

Android emulátor 64-bites fejlesztésekhez

2014. 10. 09. 18:00

A Google igyekszik mindent megtenni, hogy a fejlesztők időben megkezdhessék az Android újonnan érkező 64-bites változatára az applikációk termelését és átalakítását. Az operációs rendszer következő komoly frissítésével ugyanis megérezik a 64-bites mobil chipsetek támogatása, mely némi munkát ad a fejlesztőgárdáknak.

Nagyon sok mindent várhatsz, ha a következő Androidról van szó, ám valószínűleg a hardver rajongók csak egyetlen lényeges feauture-re fókuszálnak, ez pedig a 64-bites mobil chipset támogatás. Ez a mobil operációs rendszerek elkerülhetetlen jövője, melyre a chipgyártók már régóta készülnek.

Most végre elérkezett a dolog abba a fázisba, hogy az alkalmazásfejlesztőkön van a sor, hogy hozzátegyék a maguk részét a nagy egészhez. A Google bejelentette, hogy a mai naptól elérhető a x86 64-bit Android L fejlesztői előnézet emulátora mindazoknak, akik szeretnének alkalmazásokat készíteni a következő generációra.

Ez nem jelenti azt, hogy minden egyes fejlesztést át kell majd építeni alapjaiban – a Java-val készült alkalmazások automatikusan képesek kihasználni a 64-bites kiadás lehetőségeit. Ha viszont más nyelvben írodott az app, akkor legalábbis ajánlott letesztelni, hogy mi történik vele 64-bites körülmények közt, probléma esetén pedig irány vissza a forráskódhoz.

Forrás: engadget.com

Fotó: redmondpie.com és phandroid.com

Írta: Ambróz Nóra