Jump to content

Google StreetView teveháton – irány a Liwa-sivatag

2014. 10. 08. 17:00

A Google StreetView nem először invitál különleges, otthonról is bejárható utazásra. Ezúttal a célpont a Liwa-sivatag varázslatos homoktengere, melyet egy tevehátra rögzített kamera szemszögéből nézve barangolhatsz be hamarosan.

A Google Street View Trekkere kénytelen volt alkalmazkodni a roppant száraz és forró körülményekhez, no meg a homokhoz, ugyanis a szokásos utcai terep helyett most egy sivatag felderítése volt a cél. Ehhez a felszerelés tevehátra került és úgy indult útnak a pusztába, ahol a már bevált módon 360 fokos szögben készített képeket. Aki szeretik az efféle egzotikumokat, az minden bizonnyal szívesen gyönyörködik majd az eredményben is, mely a Liwa-sivatagot Abu Dhabi gyöngyszemeként mutatja be.

A Street View korábban is számos hasonló helyen járt és készített paradés felvételeket a világ legszebb, ikonikus csodáiról, legyenek azok bármennyire is eldugva az isten háta mögött. Ennek ellenére azonban eddig szinte mindig megoldható volt, hogy az ehhez szükséges technológiát a Google alkalmazottai autóban vagy egy erre kiképzett hátizsákban gyalogosan szállítsák. Ez az első eset, hogy egy tevével közlekedik a StreetView, ám a sivatagos környzetet figyelebe véve magától értetődőnek tűnik a választás.

A gyönyörű vidék képein legeltetve a szemedet néhányszor észreveheted a teveárnyékát a képeken, ha pedig már elég szépet láttál a sivatagból, akkor ne feledd el bejárni az ősi Egyiptom rekonstrukcióját, az elsüllyedt USS Mohawk környékét vagy a világ „jegesmedve-fővárosát”.

https://www.youtube.com/watch?v=4pVCToDTbT4

Forrás: thenextweb.com

Fotó: panoramio.com és lifecambodia.com

Írta: Ambróz Nóra