Jump to content

Kölcsönözz barátaidnak a Facebook Messengerrel

2014. 10. 06. 20:00

Egyes előbányászott kódrészletek legalábbis azt sejtetik, hogy hamarosan lehetőséged lesz anyagi segítséget nyújtani barátaidnak, rokonaidnak anélkül, hogy személyesen kellene találkoznotok vagy a banki utalással kéne vacakolni. A Facebook Messenger készítői úgy látszik, hogy szeretnék leegyszerűsíteni ezt a helyzetet és könnyebbé tenni a kölcsönzés kellemetlen herce-hurcáját.

Könnyen lehet, hogy volt már olyan ismerősöd, barátod, aki a Facebookon keresztül próbált tőled kölcsönkérni, ám akkor még nem volt olyan egyszerű lerendezni a dolgot, mint amilyen nem sokára lesz. A Stanford egyetem egyik hallgatója, Andrew Aude felfedezett néhány kódrészletet, melyek azt sejtetik a Facebook Messenger iOS alkalmazásában, hogy hamarosan könnyeden utalhatsz személyes adományokat a rendszeren keresztül.

Körülbelül mintha egy fotót osztanál meg, csak ehhez kell egy bankkártya és egy PIN-kód is. A tranzakció teljesen privát, sőt egyelőre úgy tűnik, hogy ingyenes is, bár valószínű, hogy később majd egy szerény jutalékot kikanyarítanak belőle.

Az ugyan még nem teljesen biztos, hogy ez az opció meg is valósul, ám ha mégis, valószínűleg egy ideig várnod kell rá. A netes biztonság egyik nagymestere, Jonathan Zdziarski talált már néhány nyomot az elmúlt hónapban, melyek a projekt e-commerce-éhez tartoztak, azonban maga Mark Zuckerberg figyelmeztetett arra, hogy még rengeteg alapozó munka sincs kész mielőtt életre kelne a funkció.

Mindennek ellenére csupa jót sejtet, hogy a cég nemrégiben felvette a PayPal korábbi vezérigazgatóját, David Marcus-t, hogy vezényelje az azonnali üzenetküldés egy bizonyos részlegét – sejtésünk szerint ebben a dologban nem csak az üzenetek, de a pénzösszegek küldése is szerepet játszik majd.

Forrás: engadget.com

Fotó: macrumors.com és imore.com

Írta: Ambróz Nóra