Jump to content

A Lenovo bejelentése - egészségtudatos Smartband

2014. 10. 06. 22:00

A Lenovo a fitnessz őrültek örömére újabb sportos, hordható okoseszközt jelentett be az FCC keretein belül. A hatalmas trend által generált túltelített piacot nyilván nem könnyű meghódítani, így mindenki, aki azt szeretné, hogy versenybe szállhasson egyáltalán, komoly vonzerőt jelentő tulajdonságokat kell, hogy pakoljon egy hordható okosságba. Lássuk, hogy a Lenovo-nak ez miként sikerült!

Természetesen a Lenovo sem szeretne lemaradni a divattól. Néhány hónappal ezelőtt egyes felszínre került dokumentációk már sejtették, hogy valamiféle Smartband készül a cégóriás berkeiben, azonban az elmúlt napokig semmi konkrét nem került a felszínre.

Ekkor jött azonban a bejelentés az FCC-n. A fotók, sőt a használati utasítás ismerete kevés helyet hagy a fantáziálásra: pontosan tudjuk már most, mire lesz jó a Smartband (és mire nem...)

A Bluetooth-alapú eszköz nyomon követi futási-, kocogási szokádaisaidat, a pluzusod változását és akárcsak versenytársai, naplózza az alvásodat is. Mindezt hajalndó szinkronizálni egy Android, iOS vagy Windows 8 eszközzel, hogy minden adatot szépen kézben tarthass. Az egyelőre nem biztos, hogy a Smartband a közeljövőben megjelenik. Még az Egyesült Államok számára sincs rögzített kiadási dátum. Emiatt felmerültek a kétségek, hogy lesz-e egyáltalán valami a Smartbandből, azonban annyi biztos, hogy ha megjelenik a készülék a fekete-narancssárga design tökéletes párosítás lesz a Yoga 2 laptopokhoz.

Forrás: engadget.com

Fotó: gizmochina.com és slashgear.com

Írta: Ambróz Nóra