Jump to content

Hexoskin – hordható okospóló

2014. 10. 03. 20:00

A hordható okos eszközök divatját úgy látszik jóval fantáziadúsabb módon is meg lehet lovagolni, mint órákkal és szemüvegekkel. Erre nagyszerű példa a Hexoskin találmánya, mely egészen testközelbe hozza a technológiát. Lássuk, mire jó az okospóló!

A hordható holmik őrülete újabb és újabb technológiai újításokat hív életre. Előre sejthető, sőt szinte magától értetődő volt, hogy előbb-utóbb elkészülnek az okosruhadarabok is, melyek közül értelemszerűen a legnagyobb közönség számára bevethető póló nyitja a sort.

Rémlik még a technológia egyik óriásának, az Intelnek az a víziója, miszerint az űrhajósokon hamarosan okospólók lesznek? A Hexoskin pontosan ezt igyekszik most megvalósítani a hétköznapi ember számára. A kanadai kezdeményezés nem egyedül próbálkozik ilyesmivel: legnagyobb versenytársuk a Ralph Lauren, akik éppen biometrikus okospólójukkal készülnek világot hódítani.

A friss fejlesztés azokat az embereket vette célba, akik rendszeresen sportolnak és nem sajnálják sem az időt, sem a pénzt hobbijuktól. A különös szerkezetben (vagy ruhadarbban?) hatalmas mennyiségű szenzort helyeztek el, így képes percenként 42 000-szer különböző pontokon keresztül adatokat felvenni.

Természetesen a Hexoskin design-ja az atléták igényeit fejben tartva készült. A póló legnagyobb erőssége a sporttevékenységek adatolása, noha olyan egyéb események megfigyelésére is képes, mint az alvás. Sajnos egyelőre hazánkban még nem kapható, csak az USA-ban, ahol 400 dolláros áron, azaz 98 000 forintért árulják.

Forrás: engadget.com

Fotó: indiegogo.com és hexoskin.com

Írta: Ambróz Nóra