Jump to content

Meggyőző tablet érkezik a Delltől

2014. 09. 11. 23:50

A Dell neve hallatán inkább a laptopok és számítógépek ugranak be, pedig időnként kidobnak egy-egy tabletet is a piacra, réges-régen volt még egy Dell Streak névre hallgató szörnyetegük is, de Windows rendszer alá is építettek táblagépet. Most viszont egy igen meggyőző tabletet mutattak be, a Dell Venue 8 7000 Series névre hallgató vékony kis masinát.

Első ránézésre is látszik, hogy nem mindennapi eszközről van szó, ugyanis míg a kijelző körül három oldalon gyakorlatilag alig van keret, addig a negyedik oldalon egy körülbelül két centis sáv húzódik, ezen kapott helyet a hangszóró és a kamera, de itt tudjuk kényelmesen tartani is egyik kezünkben, úgy, hogy nem lóg rá az ujjunk a kijelzőre. A másik szembeöltő tulajdonság az eszköz vékonysága, amit elképesztő 6 miliméteresre sikerült lecsiszolniuk a készítőknek, ezzel Xperia Z3 Tablet Compact-ot leelőzve elnyerte a világ legvékonyabb tablet címet.

A tablet hátlapján három kameraszenzor kapott helyet, így a fénykép elkészítése után is be tudjuk állítani a fókuszt, valamint helyet kapott az Intel RealSense technológia is, ami a mélységeket tudja feltérképezni, a demóvideón láthatjuk miért is hasznos ez.

Az alumíniium ház alatt egy Atom processzor lapul, amihez egy 8 hüvelykes OLED kijelző tárul az előlapon, felbontása 2,560 x 1,600, ami várhatóan gyönyörű és éles képet fog eredményezni.

Forrás: theverge.com / fotó: engadget.com