Jump to content

Az Asus is betör az okosóra-piacra

2014. 09. 04. 09:46

A berlini IFA-kiállításon rántották le a leplet az Asus első okosórájáról, a Zenwatchról. Határozottan elegáns külsőt kapott, hajlított AMOLED-kijelzővel.

Talán az egyik legszebb okosórával rukkolt elő az Asus, persze ez csak az én szubjektív véleményem, de a reakciókat elnézve nem csak nekem nyerte el a tetszésemet. A Zenwatch valódi bőrből készült szíjat kapott, maga az óra pedig rozsdamentes acélból készült, az 1,63 colos kijelzős Gorilla Glass védi. Felbontása 320x320 pixel, tehát négyzet alakú megjelenítőről beszélünk.

Az okosóra 4 GB belső tárhellyel és fél GB RAM-mal rendelkezik, processzora 1,2 GHz-en pörög. MicroUSB-vel nem lehet tölteni, csak a saját töltőállomásával. Ezt a gyártó szerint egyébként naponta kell majd megejteni, azaz mindössze egy napot bír ki feltöltve az 1,4 wattóra kapacitású lítium-polimer akksi. Ez azt jelenti, hogy a telefonunk mellett egy másik kütyü is sírni fog minden este a töltésért, nem nyűgöz le ez a tudat.

Természetesen elérhető lesz rajta rengeteg kényelmi funkció, androidos telefonunkkal párosítva pedig jó kis duót alkot, fel lehet vele oldani, lenémítani, megkeresni bármikor, pár érintéssel. Az Android Wear rendszeren még számtalan alkalmazás elérhető, elsősorban fitnessz, zene és navigációs appok, nem hagyták ki a készülékből a pulzusmérőt sem. Ráadásul elvileg teljesen vízálló, így úszni is el lehet menni vele.

Várhatóan még karácsony előtt a boltokba kerül, ára 200 dollár körül fog mozogni.

Forrás: origo.hu / fotó: elandroidelibre.com