Jump to content

Az Oculus Rift és a hullámvasút esete

2014. 08. 29. 14:22

Német srác, egész pontosan Thmoas Wagner és tanítványai a Kaiserslautern Egyetemről eléggé érdekes dologgal kísérleteznek: a vidámparki hullámvasútozást akarják megházasítani az Oculus Rift virtuális valóság headsetjével. Az eredmény egy egészen egyedi élmény.

A német egyetemisták a hullámvasútépítő Mack Rides-sal karöltve új alkalmazásokat fejlesztenek ki az Oculus Riftre és laptopokra, amelyek segítségével egy sima hullámvasútazást egy teljesen egyedi virtuális valóság élménnyé varázsolnak. Az alkalmazás szinkronban áll a vasút mozgásával a kerékmozgás követésének segítségével.

Különféle témák léteznek, van tengeralattjáró-utazás, mókás repülő lovas hintóút és nem maradhat el az űrhajós lövöldözős sem, ehhez még gamepad-et is adnak, hogy kedvünkre lövöldözhessük az aszteroidákat.

Egyelőre még csak kísérleti stádiumban van a dolog, de a több száz önkéntes teszter összességében pozitív tapasztalatokról számol be, és a videón látszik, hogy attól sem kell félni, hogy essetleg lepottyanna a headset. Azt senki nem garantálja, hogy az ebéd a hasunkban marad, de ezt a kockázatot egy sima hullámvasút-útnál is vállalni kell, de amíg a kép összhangban van a mozgással, addig nem nagyobb a veszély.

Forrás: engadget.com / fotó: engadget.com