Jump to content

Plants vs Zombies 2 - Android teszt

2014. 08. 27. 19:06

Nem ma jött ki a Plants vs Zombies második része, de még mindig az egyik legjobb mobilos játék szerény véleményem szerint. Az egyetlen hibája, hogy sajnos túl rövid.

Az első PvZ egész egyszerűen fantasztikus volt, azonnal elvarázsolt, amikor elkezdtem PC-n végigvinni, így a második részt is elég nagy lelkesedéssel kezdtem el, és nem is kellett csalódnom. Ezúttal is az enyhén szólva érdekes elmeállapotú szomszéddal kalandozunk, de csatlakozik hozzánk beszélő autója, amely egyben időgép is. Igazából ez pont az a játék, ahol teljesen mindegy, hogy van-e sztori, de a pályák elején néha elhangzanak jópofa kis beszélgetések. Annyi biztos, hogy az egész ott kezdődik, hogy Dave, a szomszéd mégegyszer meg akarja enni a tacóját, mert annyira finom volt, és a kocsija visszaküld minket az időben, egészen pontosan a fáraók korába, Egyiptomba.

A játék nagyobb fő részekre van felosztva, mint pl. ugye Egyiptom, vadnyugat, sötét középkor, távoli jövő, stb. Minden részhez tartozik egy külön pálya, amelyen lineárisan haladunk előre, közben persze egyre újabb ülthethető növényeket unlockolunk, meg gyűjtjük a lootot.

Az alapkoncepció nem változott az első részhez képest, viszont sok újítással találkozhatunk. Ilyen például a növények turbózása, a Zen garden, ahova palántákat ültethetünk pénzért és boostokért, plusz van egy-két új játékmód is természetesen, de a legjobb még mindig a klasszikus ültetgetés. A játékban lehet valódi pénzért is vásárolni, unlockolni dolgokat, de ennek nem sok értelme, van, mert mindent el lehet érni farmolással is, és nem is túl nehezen.

Összességében az egyik legjobb játék Androidra és iOS-re szerintem, negatívumként a nagy méretet és az egyelőre kevés pályát hoznám fel, ha az ember rááll, akkor pár hét alatt mindent ki tud maxolni. A későbbiekben még lehet bővíteni fogják a pályákat.