Jump to content

Budapesti Menetrend Android teszt

2014. 08. 27. 11:09

Van néhány androidos alkalmazás, ami gyakorlatilag nélkülözhetetlen sok ember számára, és nagyon meg tudja könnyíteni az életüket számos helyzetben. Nekem ilyen a Budapesti Menetrend applikáció, ugynis legnagyobb részt tömegközelekedem és Budapesten élek. Nézzük mit nyújt a Tamás Szincsák által készített program.

Első pozitívumként azt emelném ki, hogy mindössze 2.3 megabájt helyet foglal, az adatázis pedig 1.5 megabájt, ami magában foglalja az összes BKV jármű menetrendjét, tehát mobilnetről sem olyan megterhelő frissíteni. Ha már frissítésről beszélünk, akkor érdemes megemlíteni, hogy mindig a legaktuálisabb menetrendeket használja az alkalmazás, ha érzékeli, hogy régen volt frissítve, akkor figyelmeztet, vagy megteszi magától, attól függően mit állítottunk be.

Persze jóval többet nyújt, mint egy sima menetrend, GPS és iránytű alapján képs megállapítani melyik megállóban dekkolunk éppen és ahhoz kéri le a menetrendeket, van benne offline útvonaltervező és az egyszerű felületnek köszönhetően régebbi készülékeken is lazán elfut.

Összességében a legjobb alkalmazás a kategóriájában, eddig a BPMenetrend volt a favorit, de annál elmaradoztak a frissítések és kaotikussá váltak a menetrendek, itt szerencsére körülbelül hetente jelenik meg új adatbázis. Budapesti tömegközlekedőknek number one applikáció, főleg hogy ingyenes.