Jump to content

Tetszik a közönségnek a Pono - gyűlik is rá a pénz

2014. 08. 22. 22:30

Még áprilisban indította útjára először Neil Young a Kickstarter-kampányát, melyben 800 000 dollárt szeretett volna összegyűjteni Pono nevű zenelejátszójára, amely egyszerű dizájnjával és elképesztő hangminőségével hódít. A kiírt összeget bőven túlteljesítették, végül 6 millió dollár támogatás jött össze. Most meg még egyszer ennyit sikerült szerezniük.

A Pono a negyedik legjobban támogatott projekt Kickstarteren, olyan titánok előzik csak meg, mint például a Pebble és az Ouya. A 6.2 millió dollár ami onnan befolyt úgy tűnik nem volt elég, mert most szert tettek még 6 millióra a Crowdfunder segítségével.

Ennyi pénz bőven elég lesz, hogy elindítsák a Pono zeneletöltő szolgáltatást, valamint legyártsák magát a fizikai lejátszót is, a jelek szerint a piacra kerülésig már csak pár hónap van hátra. Az egész projekt arra fókuszál, hogy a vásárlók sokkal jobb hangminőségben hallgathassák kedvenceiket, ugyanis az MP3 tömörítés jó arra, hogy sok számot fel tudjunk pakolni kis helyre, de nagyon sokat vesztünk vele. Ehhez képest a Pono zenetárából letöltött zenék harminszor több zenei adatot fognak tartalmazni, mint egy tipikus MP3 formátumú fájl.

A Pono mögé több híresség, zenész és szakember is beállt, mint az a Kickstarteres videón is látható, de hát ki ne örülne, ha sokkalta jobb zenei élményben lehetne része a mindennapokban, mint amihez hozzászokott?

Forrás: techcrunch.com / fotó: techcrunch.com