Jump to content

Levitáló hangszóró az OM Audio-tól

2014. 08. 12. 20:01

Nagyon különleges dizájntermékkel kényezteti az OM Audio az erre fogékony vásárlókat, ugyanis az biztos, hogy ezzel az eszközzel lehet villogni a haverok előtt. A 179 dollárba kerülő hangszóró nem más, mint egy kis gömb, ami egy henger alakú talapzat fölött pörög, és a felső részén vannak a hangszóró-nyílások elhelyezve egy körív mentén.

Nagyon alkotott az OM Audio, ugyanis ez lesz az első lebegő hangszóró, amit bárki megvásárolhat magának. Mostanában nagyon divatba jöttek a lebegő cuccok, láttunk már lebegő lámpákat, lebegő tollat, még halat is sikerült lebegtetiük japán tudósoknak. Az OM pedig bizonyított már, hogy nem kispályás az audioeszközök piacán, nekik köszönhetjük a Mantra hangszórókat és az Inearpeace füleseket is.

A hanggömböt (nem találok rá job szót) használhatjuk a mágneses bázisa nélkül is, ilyenkor egy mezei, gömb alakú hangszóróvá alacsonyul, mely 15 órán keresztül tud folyamatosan zenét játszani egy töltéssel. A golyón található mikrofon is, így kihangosítóként is remekül funkcionál.

Az engadget.com kütyükkel foglalkozó portálnak sikerült kipróbálnia egyet, szerintük a hangminőség nem egetverő, de nem is vészes, az átlagos Bluetooth hangszórók szintjét simán hozza. A hangminőségen javíthaunk, ha veszünk még egy OM/One-t, így azok érzékelik egymást és sztereóban szólaltatják meg a muzsikát. A lebegő hatás remekül fest, ráadásul még jobb is lesz a hangzása levitálás közben, ugyanis nem érintkezik más objektumokkal, amik abszorbálják a hangot.

A kütyüt már elő lehet rendelni, várhatóan decemberben szállítják az első adagot, több színben is elérhető: fekete, fehér, vagy "diszkógömb" változatok közül lehet választani, mindegyik 179 dollárt kóstál majd.

Forrás: engadget.com / fotó: engadget.com