Jump to content

Hordozható kockakamera a Polaroidtól

2014. 08. 11. 16:21

Ezzel a cuki építőkockára hajazó kamerával gyakorlatilag bármit megörökíthetsz. Sokféle rögzíthető kamera van már a piacon, de olyan, amit lazán zsebre lehet vágni kevés, szerencsére a Polaroid gondolt azokra, akiknek ez minden álmuk és létrehozták a Cube-ot.

A GoPro hatalmas sikere jelzi, hogy szükség van jó minőségű, rögzíthető kamerákra, melyek nem ijednek meg a húzósabb helyzetektől, mint például egy síugrás, moutain bike-os erdei túrák, stb. Sok opció közül tudunk válogatni, de legtöbbjük nem annyira hordozható, mint a Polaroid Cube, mely apró mérete ellenére nagyon hasznos jószágnak tűnik.

A Cube ugyanis 35 miliméteres oldalhosszúsággal rendelkezik, így tényleg bárhova lehet pakolni, a Polaroid honlapján talált egyik képen például egy golfütőre szerelték rá. Mindig is kíváncsi voltam, hogy milyen lehet egy golfmeccs az ütő szemszögéből, a Cube-nak ráadásul még mágneses is az alja, így játszi könnyedséggel lehet használni ilyenekre.

Persze a kis méret nem minden, nézzük meg mit rejt az apró dobozka. Az anyagot maximum 32 gigabájtos Micro SD kártyára rögzíti, videót 1080p-ben vesz fel és 6 MP-es képeket tudunk vele lőni. Látószöge 124 fok, ami megfelel a célnak, a beépített akksival pedig 90 perc videót tudunk rögzíteni egy feltöltéssel. Természetesen ütésálló és vízálló is, ha esetleg viszontagságosabb terepen használnánk.

Az ára is barátinak mondható, 100 dollálért lehet előrendelni, a szállítást szeptember végén kezdik.