Jump to content

Acer Chromebook 13 órás akkuidővel

2014. 08. 11. 16:45

Nem voltunk elkényeztetve, már ami a Full HD kijelzővel rendelkező Chromebookok kínálatát illeti, ugyanis egy ilyen modell volt, a 13 hüvelykes Samsung Chromebook 2. Itt az újabb versenyző a kategóriában, ráadásul elképesztő akkumulátor teljesítménnyel is bír, ha hihetünk a gyártónak.

A Samsung akksijának sem kellett szégyenkeznie, de az Acer Chromebook 13 szépen ráver a 13 órás idejével, ettől eltekintve nagyjából minden specifikációjában megegyezik a Samsung Chromebook 2-vel, leszámítva az opcionális négymagos NVIDIA Tegra K1 processzort, amivel ez a készülék válik a legelső Chrome OS-t futtató laptoppá, melyben NVIDIA processzor dübörög. Ami még érdekesebb, hogy ugyan a Samsung Chromebook 2-vel szinte azonos tudással rendelkezik, mégis 100 dollárral alacsonyabb árcédula fog kerülni az Acer gépére.

Az alacsony ár elérése érdekében máshonnan kellett faragni a tervezőknek, ez pedig a minőség és dizájn. A Chromebook 2 elegáns műbőr fedlapjától, és hasonló cicomás megoldásoktól búcsút inthetünk, ugyanis egy baltával kivágott, fehér műanyag házat kapunk, ami sem elsőre, sem másodikra nem fogja a minőség illúzióját kelteni.

A gépek mától előrendelhetőek, a Full HD-s kiadás 299 dollárba kerül, míg az 1366 x 768 pixeles testvére 279 dollárba. Fontos megjegyezni, hogy a 13 órás üzemidő a kisebb felbontású notebookra értendő, a Full HD-s 11 órát bír egy töltéssel. Az Egyesül Államokon kívül számos európai országban is fogják forgalmazni, nálunk sajnos még nem tervezik.

Forrás: engadget.com / fotó: engadget.com