Jump to content

"Megfizethető" OLED TV az LG-től

2014. 08. 11. 20:08

A plazmatévék lassan eltűnnek a boltokból, a LCD helyett is épp itt az idő új alternatívát keresni, az LG készen is áll a megoldással, azaz az eddigi legolcsóbb OLED kijelzős televíziójával. Ez már a harmadik generációs hajlított OLED TV az LG-től és a leginkább pénztárcabarát is egyben.

Na de mennyire olcsó a legolcsóbb OLED TV? Hát nagyon nem, ugyanis 3500 dollárt kérnek az 55EC9300-ért (kb. 821 000 HUF). Ez még mindig igen borsosnak tűnik, de ha azt vesszük, az első generáció milliós árához képest jelentős változás történt, pontosan 75%-al lett olcsóbb, mint a tavaly kjött első generáció, mely 15 000 dolláros árával sokkolta a népet.

Egy 55 hüvelykes képátlójú, Full HD felbontású tévéről van szó, amiben a webOS Smart TV platform dolgozik, ez igencsak jól kezelhető felületnek bizonyult a CES-en. Ami mégis megsokszorozza az árcéulán található számot egy sima LED TV-hez képest az az OLED kijelzőtechnológia, mely szebb, élettel telibb színeket és minden eddiginél mélyebb feketét ígér.

Akkor most csak a szebb színek miatt érdemes megvenni egy ilyet? Ezt mindenki döntse el magának, de nem biztos, hogy jobb opció, mint egy nagyfelbontású 4K TV, melyek jelenelg elárasztják az áruházak polcait. Ha hihetünk a pletykáknak, lesz egy 65 hüvelykes, 4K felbontású verzió is, aminél már nem kell semmilféle kompromisszumot kötni, igaz az legalább kétszer ennyibe fog kerülni.

Forrás: engadget.com / A kép illusztráció.